Hei sinä opiskelija tai tutkija! Tutkitko ötököitä? Kirjoita tutkimukseesi liittyen populaarinen tiedekirjoitus ja osallistu kilpailuun! Voit voittaa 300 euroa ja saada kirjoituksesi Kalevaan.

Tutkitko ötököitä, eli hyönteisiä, hämähäkkejä, tai muita selkärangattomia?

Ole mukana havainnollistamassa pienten eliöiden suurta merkitystä toimivalle luonnolle ja edistämässä ihmisen luontosuhdetta muuttuvassa ympäristössä. Ihminen ei voi välittää sellaisesta, minkä olemassaolosta ja tärkeydestä hän ei tiedä. Tuttujen lähiympäristön hyönteisten tai eksoottisempien lajien elämäntyylien vaihtelevuuden, kiehtovan käytöksen ja tärkeän ekosysteemiroolin konkretisointi luo juuri tätä ymmärrystä ja siten myös myötämielisyyttä niiden suojelua kohtaan. 

Oletko kiinnostunut viestimään tutkimustulostesi lisäksi myös tutkimuksen tekemisen arjesta,  työkaluista, tai tieteellisestä prosessista, kuten tutkimusrahoituksesta ja vertaisarvioinnista? Näistä viestimällä edistetään kansalaisten ymmärrystä tieteestä ja kriittistä suhtautumista tietoon. Aikamme suuret ympäristökysymykset, ilmastonmuutos ja elonkirjon kaventuminen, on ratkaistava tieteen avulla. 

Kirjoita ötökkätutkimuksesta ja osallistu kilpailuun, voit voittaa 300 euroa!

Ohjeet:

  • Aihe: suomalainen ötökkätutkimus, mielellään omaan tutkimukseesi liittyen. Voit kirjoittaa myös harrastuspohjalta tehdystä tutkimuksesta. Tekstin ei tarvitse sisältää tuloksia tai käsitellä valmista työtä, kaikki tutkimuksen vaiheet ovat mielenkiintoisia! 
  • Kirjoitus tulee olla suomeksi ja suunnattu suurelle yleisölle, ei asiantuntijoille.
  • Pituus max 6 000 merkkiä.
  • Esikarsinnasta selvinneet kirjoitukset arvostellaan anonyymisti asiantuntijaraadin toimesta. Raadissa mukana Katja Bargum, Iiris Kalliola, Tiina Raevaara ja Pekka Rahko
  • Lähetä kirjoituksesi osoitteeseen otokkaakatemia@gmail.com 31.8.2022 mennessä. 
  • Voittajat julkaistaan lokakuussa.
  • Ötökkäakatemia julkaisee parhaat tekstit sivuillaan.

Kaksi parasta kirjoitusta voittaa rahapalkinnon.

Paras tiedekirjoitus palkitaan 300 euron rahapalkinnolla ja se julkaistaan Kalevassa ja Ötökkäakatemian sivuilla. Toiseksi paras kirjoitus palkitaan 200 eurolla. Voittajat saavat myös julkisuutta Ötökkäakatemian sosiaalisessa mediassa

Ötökkäakatemia yleistajuistaa tieteellistä ötökkätutkimusta suomen kielellä.