Tutkijoiden yön runsasta yleisöä Ötökkäakatemian näyttelyhuoneessa .
.

Ötökkäakatemia osallistui jälleen Oulun yliopistossa Tutkijoiden yöhön 27.9.2019. Linnanmaalla kävi yli 4000 vierailijaa tutustumassa yliopiston tiloihin, tieteen tekijöihin ja tutkimuksiin. Tapahtuma näytti olevan lapsiperheille oiva tilaisuus aloittaa viikonloppu yhdessä, jännän äärellä.

Tutkijoiden yöhön osallistui Suomessa yhdeksän yliopistoa ja sitä vietettiin 11 paikkakunnalla Helsingistä Sodankylään. Osallistujia oli yli 28 000. Huikea ajatella, että Tutkijoiden yötä vietettiin Euroopassa samaan aikaan noin 300 kaupungissa!

Ötökkäakatemian tutkijoiden esittelypiste sijaitsi Linnanmaan kasvihuoneiden, Romeon ja Julian välisessä tilassa. Jälleen kerran elävät eliöt kiinnostivat eniten: Heikki Helanterän muurahaiset, Olli Loukolan ja Emma Heinäsen kimalaiset sekä Anna Antinojan perhoskotelot. Kiiltomatotutkija Anna-Maria Borshagovskin mehiläistarhausharrastuksen myötä saimme näytteille mehiläispesän ja asiantuntevaa tietoa sekä maistiaisia ”Akateemisesta hunajasta”. Lumi Viljakaisen, Lassi Tolosen ja Ida Holmbergin mikroskooppien äärellä monet tarkestelivat hartaasti muurahaisten kehitysvaiheita. Paikalla oli myös hirvikärpästietopäivystäjä Matti Nummelin.

On selvää, että maailmassa on niin paljon erilaista ihmeteltävää, että perustiedot luonnon toiminnasta tuottivat monella ahaa-elämyksiä. Ötökkäakatemiaa tarvitaan!

Tunnelmia Tutkijoiden yöstä:

Iiris Kalliola

Categories: